Pille neked

Változz és változtass velünk!Pille kezek II. rész: Adventi naptár kicsit másképp

Túl vagyunk advent első vasárnapján, és pár nap múlva beköszönt a tél. December elseje azonban nem csak az új évszak kezdetét jelenti. Elindul a visszaszámlálás, nyílnak az adventi naptár kis ablakai.

De honnan is ered az adventi naptár története? Ez a hagyomány az 1800-as évek közepére nyúlik vissza. A vallásos családokban naponta kis bibliai képeket akasztottak a falra, vagy meggyújtottak egy gyertyát, esetleg krétával húztak egy vonalat a padlóra, december elsejétől karácsony napjáig. Az első nyomtatott adventi naptárat Gerhard Lang készítette 1908-ban, bár ezen még nem voltak kisablakok. Kiskorában annyira türelmetlenül várta a karácsonyt, hogy az édesanyja papírból készített neki gyertyákat, amiket feltűzhetett minden nap egy kartonra, hogy gyorsabban teljen az idő.

Gyerekkoromban én is mindig izgatottan vártam december elsejét. Megnyugvással töltött el a visszaszámlálás. Minden reggel konstatáltam, hogy már nem is kell olyan sokat aludni Karácsonyig és az ajándékok kibontásáig.

Manapság azonban már kicsit átértékelem a dolgokat és sokkal inkább arra törekszem, hogy másoknak örömet szerezzek. Talán közhely, de az én lelkemnek sokkal nagyobb öröm, ha adhatok.

Ezért találtam ki, hogy idén szakítok a hagyománnyal és a szokásos szupermarketekben kapható adventi naptár helyett inkább elkészítem magam. Ismét lefőztem egy jó nagy adag teát, előkerestem a kedvenc karácsonyi dalaimat, elárasztottam a szobát a narancsos-fahéjas párologtató illatával és belevágtam.  Inspirálódj és készíts Te is saját kezűleg adventi naptárat párodnak vagy gyermekeidnek.

Amire szükséged lesz:

 • csomagolópapírok, anyagok, kis zsákok
 • ragasztópisztoly
 • madzag
 • szalag
 • ajándék kártyák
 • fekete filc
 • vállfa
 • fenyőágak (mű)
 • és persze az ajándékok

 diy1

 

Én a páromnak készítettem a naptárat. Tettem bele ajándékokat, csokikat illetve kis kártyákat, amire közös programokat írtam fel. Íme, néhány ötlet, hogy mit tartalmazzanak a kis csomagok és kártyák.

 1. 1 pár karácsonyi zokni
 2. 1 sör
 3. Nézzünk meg együtt egy karácsonyi filmet
 4. csoki
 5. Teázzunk egyet
 6. mikuláscsomag
 7. masszázs kupon
 8. Menjünk el jégkorcsolyázni!
 9. csésze
 10. cukorka
 11. Game night
 12. Süssünk együtt karácsonyi sütit!
 13. Sétáljunk egyet éjszaka!
 14. Készítsünk együtt vacsorát!
 15. Gyűjtsük össze a régi holmikat és adományozzuk el a rászorulóknak!
 16. dezodor
 17. karácsonyi alsógatya
 18. rágógumi
 19. Forralt borozzunk a karácsonyi vásárban!
 20. Tervezzük meg a karácsonyi menüt!
 21. Menjünk el ajándékokat vásárolni
 22. csoki
 23. sör
 24. Boldog Karácsonyt!

diy2

 

Kezdjünk is hozzá!

Először is becsomagoltam az ajándékokat, majd rátettem a számozott ajándékkártyákat.

 

diy3

 

Úgy döntöttem, hogy az ajándékokat egy vállfára fogom fellógatni, így a vállfát kicsit feldíszítettem. Bevontam zsákanyaggal és tettem rá fenyőágakat valamint apró gömböket.

diy4

 

diy5

 

Most jön a nehezebb része, fellógatni az ajándékokat. Szépen sorjában elkezdtem felkötözgetni az ajándékokat és a kártyákat, melyek a közös programokat rejtik. Óvatosan kell csinálni és figyelni, hogy a vállfa mindkét oldalán egyenlő legyen a súly. Szépen lassan a végére értem és ez lett az eredmény:

diy7

 

diy6

 

Reméljük Ti is kedvet kaptatok és megleptek egy számotokra fontos személyt egy általatok készített különleges advetni naptárral. Mutassátok meg nekünk is! Várjuk a képeket hozzászólásban!

Küldetésünk

Hiszünk abban, hogy a boldogságodért Te vagy a felelős és tenned kell érte. Dolgozz azért, hogy elégedett lehess magaddal, kényeztesd magad, fordíts időt  azokra a dolgokra, amiket élvezettel végzel!

Változz és változtass velünk!

~ Pille

Kapcsolat

Kérdéseddel, észrevételeddel kérjük írj nekünk!

Ügyfélszolgálatunkat itt érheted el.

Hétköznap 9-16 óráig hívd a 62/658-107 telefonszámot.