Pille neked

Változz és változtass velünk!Pille kezek I. rész: Karácsonyi kopogtató

Már mindenki karácsonyi lázban ég, az áruházak és az utcák is ünnepi köntösbe öltöztek. Minden évben megfogadom, hogy időben elkezdem és, ami sokkal fontosabb, befejezem a készülődést az ünnepekre, de valahogy mindig kicsúszok. Az oka nagyon egyszerű: imádok mindent saját kézzel készíteni, ami azért valljuk be nagyobb időbefektetést igényel, mintha elmennék a dekoroshoz és megvenném az első adventi koszorút, ami szembe jön velem. Miért választom mégis a saját kezűleg elkészített dekorációkat az ünnepekre? Mert megrögzött DIY rajongó vagyok. Na, jó azért ez túlzás, de miért fizetnék, azért, amit magam is meg tudok csinálni, ha közben még ki is kapcsolódhatok. Talán most sokan elgondolkodnak, mi nekem abban a kikapcsolódás, hogy órákon keresztül ragasztgatok meg vagdosok…

Számomra a DIY igenis egy rendkívül jó formája a kikapcsolódásnak, főleg így az év vége fele. Ilyenkor előkészítem a terepet, ahol dolgozni fogok, lefőzök egy teát, beteszek egy karácsonyi lemezt és indulhat a „munka”. Közben elmerülhetek a gondolataimban, amiből maximum az tud kibillenteni ha, megsütöm az ujjam a ragasztópisztollyal és felordítok egy óriásit (egyébként ezzel is kiadhatod magadból a feszültséget vagy távol tarthatod a kíváncsiskodó családtagokat… :D).

Inspirálódj és készítsd el karácsonyi kopogtatódat! Kezdhetjük?

Amire szükséged lesz:

  • koszorúalap (nekem most szalma koszorúm volt itthon, de jó másféle is)
  • szalagok
  • gombostű
  • anyag a koszorú bevonásához
  • olló
  • ragasztópisztoly
  • fahéj, toboz, egyéb termések (dekor nagykereskedésben 300-500 Ft között lehet vásárolni 1 csomaggal, én már évek óta használom ugyanazokat a csomagokat)
  • apró fa, fém, műanyag díszek

1uj

1. lépés: Tegyél be egy hangulatos karácsonyi dalt, csinálj egy forró teát, csöpögtess egy kis narancsos-fahéjas illóolajat a párologtatóba és már meg is van a karácsonyi hangulat.

2. lépés: Vond be a koszorúdat a választott anyaggal és a végét tűzd meg gombostűvel.

2

3. lépés: Én egy szimmetrikus elrendezést választottam középen egy szarvassal. Ha a ragasztópisztoly felmelegedett ragaszd fel a koszorú közepére a fő díszt (esetemben a szarvast). A szarvasra ragasztottam egy kis masnit, hogy eltakarjam a lyukat a közepén.

3

4. lépés: Kezdd el felragasztani a terméseket és a díszeket. Itt nincs bevált technikám, 100%-ban a szememre és a jó ízlésre bízom magam. Persze azt azért figyelem, hogy minél szorosabban tegyem a díszeket, hogy ne nagyon legyenek hézagok köztük.

4

5. lépés: Már majdnem kész vagyunk! A koszorú alsó részére középen kötöttem még szalagokat.

5új

És íme, az elkészült karácsonyi ajtódísz! 

6uj

 

Oszd meg velünk Te is, hogyan sikerült az idei ünnepi kopogtató, adventi koszorú, egyéb dekoráció!

Küldetésünk

Hiszünk abban, hogy a boldogságodért Te vagy a felelős és tenned kell érte. Dolgozz azért, hogy elégedett lehess magaddal, kényeztesd magad, fordíts időt  azokra a dolgokra, amiket élvezettel végzel!

Változz és változtass velünk!

~ Pille

Kapcsolat

Kérdéseddel, észrevételeddel kérjük írj nekünk!

Ügyfélszolgálatunkat itt érheted el.

Hétköznap 9-16 óráig hívd a 62/658-107 telefonszámot.